keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Mosaic Magic



Kiertelin eilen Suomalaisessa kirjakaupassa etsien joululahjoja kun silmiini osui esillepanopöydällä lojuvat alennuksessa olevat akryylivärisetit. Kokoina oli 12 ja 18 värin laatikot. Ahneena haalin itselleni sen 18 värin boxin. Hinta oli huimat 7€ (pienempi setti 5€), ei mielestäni siis juuri mitään kun paria viikkoa aiemmin olin samaisessa puljussa kiertänyt maalaustarvikehyllyä ja normaalihintaisena olisi samantyyppiset värit maksaneet lähemmäs 20€. 

Testissä sävyt olivat kauniita, tosi eivät täysin vastanneet tuubin esimerkkiväritystä. Ja lukeehan jokaisessa tuubissakin että värit soveliaita aloittelijalle, joten turha mitään ensiluokkaista väripalettia odottaakaan. 

Manikyyriini valitsin pari herkullista lemppariväriäni. Tursotin pienen määrän jokaista väriä muovilevyn päälle. VIRHE!! koska värit ovat todella nopeita kuivumaan. Pienen tuskastumisen jälkeen säädin siis viereeni lasillisen vettä millä sain ohennettua jo vähän kuivahtaneita kökkäreitä. Eli jatkossa yhden värin käsittely kerrallaan ettei turhaan menisi kauheasti väriä hukkaan vain siksi että ne ehti kuivua ennen käyttämistä.

Aluksi kynnellä sivelty aluslakkaa, itsellä käteen osui Trindin kevyesti punertava base coat. Aluslakkaa kannattaa käyttää aina kun säätää voimakkaiden värien/lakkojen kanssa. Ei ole nimittäin kiva näköistä kun omat kynnet värjäytyy esim haalean keltaisiksi! Värit levitetty kynnelle ohuilla siveltimillä. Musta rajaus tehty viimeisenä. Strassit kiinnitetty kynsiliimalla apuna käyttäen dotting toolia. Päällä pari kerrosta kirkasta päällilakkaa.


Tämä manikyyri olisi ehkä ollut kauniimpi ilman noita vaaleita strasseja, mutta minkäs sille mahtaa kun innostuu kokeilemaan. Kaikenkaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen. Värin pinta lohkeili kivasti, jättäen mosaiikkimaisen tuntuman. Simppeli, mutta näyttävä. Kelpaa tähän joululomailuun =)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

nuo on muuten guassivärit, ei suinkaan akryylit

Pererro kirjoitti...

Suomalaisessa kirjakaupassa näitä myydään akryyliväreinä. Käytännössä ovat hyvin samankaltaisia, nämä vain peittävämpiä =)